Suolistosta voimia jaksamiseen

26.05.2024

Suolistomme synnyttää mielitekoja

Hermoratahieroja mestari ja kouluttaja Kaisa Hannula
Hermoratahieroja mestari ja kouluttaja Kaisa Hannula

Mikrobisto tekee suolistostamme ainutlaatuisen. Se koostuu meille ominaisista bakteereista, viruksista ja sienistä sekä loisista. Suurin osa asuttaa ohutsuoltamme. Niitä löytyy kuitenkin kaikkialta elimistöstä kuten iholta ja aivoista. Se mitä syömme vaikuttaa huomattavasti mielialaamme ja jaksamiseemme. Esimerkiksi kalanmaksaöljy tukee tasapainoista mieltä. Voimme ruokkia hyviä bakteereita, jotka auttavat elimistöämme toimimaan paremmin ja pilkkomaan ruokaa, johon emme itse kykenisi. Suolistossa on myös huonoja ns. sairauksia aiheuttavia bakteereita, jotka rakastavat mm. sokeria. Hermoratahieronnasta haetaan apua suoliston kuntoon, jolloin ravinteet imeytyvät helpommin ja solumme saavat energiaa toimia.

Suolistomikrobiston perustan luo äitimme niin hyvässä kuin huonossa. Mitä monikirjoisempi se on, sen enemmän saamme mahdollisuuksia luodaksemme "täydellisen elämän", jota monet nykyään jahtaavat. Äitimme elintottumukset jo ennen raskautta sekä sen aikana muokkaavat hänen kehonsa bakteeriston. Tietyt mikrobit buustaavat meidän motivaation luodaksemme ja saavuttaaksemme unelmamme. Unelmat eivät tule ilman työtä. Mikäli haluamme jotain todella kovasti, olemme valmiita tekemään myös töitä niiden eteen.

Sikiöstä vauvaksi

Äidillämme on suuri merkitys. Hänen ruokavalio, elämäntilanne ja stressitason luoma illuusio vapaasta tahdostamme mahdollisti syntymisemme maailmaan. Ollessamme kohdussa emme pysty vaikuttamaan synnytystapaamme, se muokkaa kuitenkin isolta osalta meidän elämämme alun. Vauvat hyötyvät luonnollisesta synnytyksestä, äidin mikrobistoa siirtyy lapselle. Sektiossa emme saa äitimme mikrobistoa kaapattua mukaamme ja se voi hankaloittaa elämämme ensi askeleita. Eli miten äitimme on valinnut asioita elämässään, voi johtaa tiensä siihen, miten me saavumme maailmaan. Kuitenkin kaikki elämäämme ilmaantuvat esteet ovat voitettavissa, vaikka aina emme näe ulospääsyä. Olkaamme tukena läheisille ja heille, joilla elämä koettelee.

Imetys on yksi asioista, jonka luonto hoitaa meiltä kyselemättä, hampaiden puhjettua vauvan monimuotoinen luonne alkaa ilmetä muun muassa puraisuina äidin nännistä. Tämä viekas ja veikeä tapa auttaa herättämään äitimme ajatukset kuvitelmistaan synnyttäneensä enkelin. Kaikki tekomme johtavat eteenpäin, joten uusi oppipolku silikoonin maailmaan alkakoon. Pullo ruokinta. Onneksi saamme mutusteltavaksi myös paljon muita uusia makuja. Nämä kaikki uudet maut monipuolistuttavat mikrobiomistoamme, vaikka muutos ei aina tunnu hyvältä, se on kuitenkin ainoita pysyviä osia elämässämme.

Hyvin toimivan suoliston perusta

Vauvan päästessä taapero ikään ja liikunnan lisääntyessä, maailma avautuu maisteltavaksi ja nämä ihmeelliset makumatkat muokkaavat jälleen suolistoamme. Jopa hiekka maistuu välillä paremmalta kuin äidin huolella valmistama a´la carte lista perunoista ja kukkakaalista. Tämä makujen vaihderikas elämyksellisyys voi välillä sairastuttaa meidät, mutta näin on myös kodin liika puhtaus. Kaikessa voi mennä äärimmäisyyksiin, liikaa tai liian vähän, paras on pysytellä kohtuudessa. Ruoka olkoon lääkkeemme eikä lääke ruokaamme sanoi joku viisas aikoinaan. Liikunta parantaa suoliston toimintaa jo vauvasta saakka, kontatkaamme siis luonnossa ja etsikäämme sieltä ravintoa, jolloin myös luonnon oma mikrobisto pystyy pitämään meitä paremmassa kunnossa.

Kasvaessa nuoresta äidiksi, aloitamme oman yrityksemme tuottaa mahdollisimman hyviä jälkeläisiä. Elämä on kasvamista. Kaikki lähtee omasta terveydestä. Muistatko huolehtia itsestäsi, muuten kuin eriväristen pilleripurkkien seasta etsien ikuista nuoruuden lähdettä? Jaksamisemme koostuu ruuasta, liikunnasta, unesta sekä luomistamme rutiineista. Ihmisen tulisi nauttia lepopäivistä, jolloin vietämme päivän pelkissä rispaantuneissa yöhousuissa.

Muutos senioriksi

Elämän kallistuessa enemmän lopun puolelle mikrobistomme alkaa kaventua, joka ei ole hyvä juttu terveyden kannalta. Mitä monipuolisempaa ruokaa ja mitä paremmin huolehdimme terveydestämme, voimme elää pidempään toimivassa kropassa. Solut voivat olla jopa 15 vuotta nuoremmat tai vanhemmat kuin biologinen ikämme. Kouluttajani Hilkka sanoi, että teemme hermoratahierontaa, jotta voimme kuolla terveenä. Miettikää millaisessa kehossa haluamme viettää ne kaivatut ja hyvin suunnitellut eläkepäivämme. Ikäihmisinä tarvitsemme vielä enemmän kaikkea, oikeita rasvoja, monipuolisia kasviksia ja todella paljon vettä sekä ripaus suolaa. Säännöllinen rytmitys elämässä luo hyvän pohjan. Nukkuminen auttaa palauttamaan kehomme, jotta voimme toteuttaa edelleen haaveitamme kuin Aira Samulin aikanaan. Antibioottikuurit tuhoavat aivojemme toimintaa, joten muistakaamme viettää aikaa ulkona ystäviemme seurassa. Nämä lisäävät puolustuskykyämme taistelussa huonoja mikrobeja vastaan.

Hermoratahieronnasta apua suoliston hyvinvointiin

Minua vetää edelleen alalle voimakas kiinnostus siitä, miksi hoito pystyi minun kohdallani niin paljoon. Hermoratahieronta on auttanut minut kuntoon. Kärsin ongelmia huonosti toimivan suoliston kanssa. Käteni tekivät minut hulluksi, kivuilla ja toimimattomuudellaan. Oli myös monia muita asioita, jotka eivät kuulu unelmiini ja väitän saaneeni poistettua elämästäni hermoratahieronnalla. Tämä kaikki tuntuu niin uskomattomalta, että tahdon tutkia asioita yhä syvemmälle ja laajemmalle. Terveyden polku on huumaava, kaikkien ei tarvitse hurahtaa tähän, pääasia on, että saat mahdollisuuden löytää oman polkusi. Minä voin olla avuksesi paremman huomisen etsimisessä.

Hermoratahieronnan mestari ja kouluttaja Kaisa Hannula

045 123 3401